powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MKB Cursus & Training

Omgaan met de media Training

AanbiederMKB Cursus & Training

Omschrijving

Help, een journalist aan de telefoon. Wat nu? Bij veel personen en organisaties is dit de eerste schrikreactie bij contact met een journalist. U hoeft helemaal niet te schrikken als u voorbereid bent.

In deze training leert u om te gaan met de media. Hoe vertelt u de boodschap kort en helder en hoe leert u daardoor met vertrouwen de media te woord te staan. Blijf uzelf, voer geen kunstjes op, wees authentiek, lieg niet. Daar werkt u aan tijdens de training. Ook wordt aandacht besteed aan hoe journalisten omgaan met wat u zegt en hoe ze knippen en plakken in uw antwoorden.
Vaardigheden in omgaan met journalisten leert u alleen maar door te doen, veel te doen en over te doen. Daarom wordt er in deze training veel geoefend. Met camera! Het opgenomen interview wordt terug gekeken en van commentaar voorzien. Daarna weer oefenen totdat u met vertrouwen journalisten te woord kunt staan. Steeds meer tv- en radiojournalisten hanteren de overvaltechniek, met draaiende camera komt de journalist binnen. Tijd voor reflectie is er niet. Hoe lost u dat op? Ook dit komt aan de orde en wordt geoefend in deze training

Doelstelling
U staat met vertrouwen de media te woord en u heeft inzicht in hoe men omgaat met wat u zeg.

Bestemd voor

De training is bestemd voor u, ondernemer die voor de organisatie het woord moet voeren in de pers. Medewerkers die in de functieuitvoering zomaar een journalist tegen kunnen komen.

Programma

Omgaan met de media is een realistische training die wordt verzorgd door een mediatrainer die zelf werkzaam is als journalist in de wereld van televisie. Er wordt geoefend met professionele apparatuur en een professionele cameraman die dagelijks werkzaam is in het tv nieuws. In de mediatraining worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Werkwijze van de journalist.
  • Maken en gebruiken van kernboodschappen.
  • Journalistieke selectiecriteria en hoe daarop in te spelen.
  • Presentatietechnieken.
  • Omgaan met journalisten van het eerste telefoontje tot het afscheid.
  • Omgaan met lastige vragen.
  • Overvaltechniek en hoe daarmee om te gaan.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa