powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Budgetcoach Groep

Cursus tot gecertificeerd budgetcoach Cursus

AanbiederBudgetcoach Groep

Omschrijving

Niets is mooier dan anderen helpen zichzelf te helpen.

Bent u een goede coach en wilt u mensen helpen hun geldzaken op orde te brengen? Dan is de opleiding tot gecertificeerd budgetcoach iets voor u!

In deze zeer praktijkgerichte beroepsopleiding leert u de nieuwste inzichten/ methoden & technieken van het vak budgetcoachen. Hierdoor ontwikkelt u uw eigen stijl en kunt u  na het examen direct aan de slag als zijnde een interne of externe budgetcoach.

Onderscheid u als professional in de markt d.m.v. deze waardevolle uitbreiding van uw kennis en vaardigheden!


Een schuldenvrij toekomst...
Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht in hun eigen geldzaken kwijt zijn. Indien er geen helpende hand wordt aangeboden ,dan belandt men onnodig in de schuldhulpverlening. Het vroegtijdig inschakelen van een budgetcoach voorkomt problematische schulden en administratieve chaos.

De opleiding geeft u inzicht op de actuele ontwikkelingen in de markt en reikt u handvatten aan om te coachen gericht op zelfredzaamheid.

Een budgetcoach is een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiële huishouding kwijt zijn. Als budgetcoach begeleidt u mensen met budgetproblemen en stelt u samen met de cliënt weer orde op zaken.


Na het volgen van de praktijkgerichte opleiding:

  • Heeft u inzicht in de landelijke schuldenpro-blematiek en budgetcoaching het algemeen.
  • Kunt u het ontstaansgedrag van de financiële situaties herkennen en voorkomen.
  • Zijn uw competenties en vaardigheiden als budgetcoach op hoog niveau ontwikkeld.
  • Beschikt u over handvatten voor een persoonlijke doorvertaling van besparingsmogelijkheden naar de cliënt.
  • Bent u instaat om, om te gaan met emoties van cliënten en weet u gedragsveranderingen te stimuleren.
  • Bezit u de vaardigheid om vanuit een theoretisch kader met de nieuwe inzichten en ervaringen in de dagelijkse werkomgeving aan de slag te gaan.
  • Kunt u doeltreffende coachingsvaardigheden toepassen en effectief als budgetcoach aan de slag gaan.

Tijdens de opleiding oefent u met een professionele acteur uw vaardigheden als budgetcoach, om deze zo naar een hoger niveau te tillen. Tevens zal een ervaren belastingadviseur zijn kennis en ervaringen delen over de kneepjes van zijn vak.

Met vakgenoten uit verschillende branches...
Schrijf u in en maak deel uit van een groep professionals die werkzaam zijn bij bedrijven in uiteenlopende branches. Net als u zijn zij opzoek naar verdieping/vernieuwing van hun kennis en nieuwe inzichten die hen verder helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. De voorbeelden en ervaringen van collega's in andere branches (cross industrial learning) worden ervaren als inspirerend, motiverend en uiterst leerzaam.

Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de theorie herkenbaar en toepasbaar waardoor u alles gauw zult oppikken.


CEDEO erkend
De opleiding tot gecertificeerd budgetcoach wordt verzorgd door een extern CEDEO erkend instituut voor opleidingen en trainingen in Zoetermeer.

Een  CEDEO erkenning betekent dat meer dan 80% van de klanten tevreden tot zeer tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en over de performance als opleidingsaanbieder. De CEDEO erkenning biedt zo een onderscheidend vermogen ten opzichte van de niet-erkende instituten.

Opleiding op maat
Deze opleiding voor medewerkers uit uw organisatie?
Behaal meer rendement door uw team gericht te trainen. Wij kunnen voor u een incompany opleiding ontwikkelen die volledig is afgestemd op uw praktijksituatie.
Uw winst: gemotiveerde medewerkers, verhoogde teamspirit, verbeterd resultaat!

Voordelen van een incompany training

  • De inhoud wordt aangepast aan de vragen binnen uw eigen organisatie
  • Uw medewerkers herkennen de inhoud en sluiten daardoor beter aan
  • Uw medewerkers stimuleren de interactie
  • De onderlinge betrokkenheid is hoger

Wilt u zich aanmelden voor deze uiterst praktische en leerzame opleiding of wenst u meer informatie? Ga dan naar onze website: www.budgetcoachgroep.nl

Bestemd voor

De opleiding is bedoeld voor een ieder die mensen met financiële problemen wil begeleiden. Als u werkzaam bent als: maatschappelijk werker, medewerker bijzonder beheer, ambtenaar sociale zaken, re-integratiemedewerker, bank- en verzekeringmedewerker, verhuurconsultenten, medewerker personeelszaken, dan is de opleiding bijzonder interessant voor u!

U maakt kennis met actuele veranderingen en inzichten op gebied van budgetcoaching, welke een toegevoegde waarde leveren aan uw huidige kennis en ervaring.  

Programma

De opleiding tot gecertificeerd budgetcoach wordt in acht dagdelen gegeven verdeeld over vier dagen. De eerstvolgende cyclus kent de volgende lesdagen:

-  Maandag 18 februari 
-  Maandag 11 maart
-  Maandag 25 maart
-  Maandag 22 april (examen)

Het is raadzaam u tijdig op te geven, daar de animo altijd erg hoog is en het aantal plaatsen gelimiteerd.  Het examen bestaat uit een casus en een kennistest. De opleidingskosten zijn inclusief lunch en lesmateriaal.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa