powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MKB Cursus & Training

Kristalheldere financiële cijfers voor de OR Cursus

AanbiederMKB Cursus & Training

Omschrijving

OR-leden worden geconfronteerd met financieel vakjargon, formele resultaten en moeilijk leesbare financiële verslagen. Zij hebben meestal onvoldoende tijd om zich in deze cruciale informatie te verdiepen. Dit is ongewenst voor zowel de OR als voor de bestuurder. Het antwoord hierop is een instrument voor OR-leden waarmee de lastige financiële materie kristalhelder in dagelijkse taal wordt vertaald. In slechts één dagdeel wordt u vertrouwd gemaakt met dit instrument.
Complexe jaarstukken kunnen vooraf door de cursusleider worden geanalyseerd. Vertrouwelijkheid is hierbij gegarandeerd. Elke deelnemer krijgt een persoonlijke syllabus op naam waarin de eigen financiële jaarstukken verwerkt kunnen zijn. Vertrouwelijke gegevens blijven nooit achter bij MKB Cursus & Training of bij de cursusleider.

Doelstelling
U leert omgaan met het instrument waarmee u (complexe) jaarstukken en financiële overzichten kristalhelder kunt maken. Na afloop van de cursus is onduidelijkheid over financiële cijfers verleden tijd. OR en bestuurder zijn na deze cursus meer gelijkwaardige partijen bij het lezen en beoordelen van financiële overzichten.

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor leden van ondernemingsraden en voor bestuurders van de betreffende ondernemingen en organisaties.

Programma

Tijdens deze cursus komt o.a. aan de orde:

  • Financiële cijfers omzetten in het dagelijkse taalgebruik van ondernemingen en organisaties.
  • De informatie naar voren halen die voor de ondernemingsraad van belang is.
  • De Wet op de ondernemingsraad en financiële informatie.
  • Discussie hoe kennis over financiële overzichten de OR kan ondersteunen bij belangenbehartiging.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa