powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MKB Cursus & Training

OR-training voor ondernemers Training

AanbiederMKB Cursus & Training

Omschrijving

De ondernemingsraad heeft sinds 1998 een wettelijke basis voor zijn zelfstandige positie. U bent als bestuurder gebaat bij heldere regels voor efficiënt overleg met de Ondernemingsraad/ Personeelsvertegenwoordiging (OR/PVT). Maar hoe houdt u die in de gaten, gecombineerd met uw rechten en plichten, en de bevoegdheden van de OR/PVT? Een succesvolle samenwerking met de OR/PVT; daar gaan we aan werken in deze training.

Doelstelling
U brengt uw persoonlijke ervaringen in als leermateriaal en krijgt grip op een succesvolle samenwerking met de OR/PVT.

Bestemd voor

De training is voor u bestemd, directeur of ondernemer in het midden- en kleinbedrijf en voor u, die namens een bedrijf of organisatie betrokken is bij overleg en onderhandeling met een Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging.

Programma

Bij de training OR-training voor ondernemers ontvangt u de "Toolbox Ondernemingsraad" op CD-rom, met waardevolle achtergrondinformatie en hulpmiddelen. Onderstaande onderwerpen worden behandeld:

  • De Wet op de Ondernemingsraden met de belangrijkste bevoegdheden van e ondernemingsraden zoals adviesrecht, instemmingsrecht, managementvragen en de informatieverstrekking aan de OR.
  • Voorbereiden van en oefenen in een simulatie, waarbij een overlegvergadering wordt nagebootst.
  • De relatie van de directie met de OR en haar achterban.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa