powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Branch Out

Legal English Writing Skills Workshop

AanbiederBranch Out

Omschrijving

De Workshop gaat uit van Branch Outs '7 Cs of Writing' (te weten: Clarity, Correctness,Conciseness, Courtesy, Cohesion, Consistency en Completeness). 

Branch Out meent dat eentraining effectiever wordt naarmate door cursisten zelf-geschreven werk (pre-Course Task) eenonlosmakelijk onderdeel vormt van de training.

Bestemd voor

Onze cursisten werken bij internationaal opererende advocatenkantoren en afdelingen Juridische Zaken van financiële instellingen en multinationals; het zijn advocaten (van advocaat-stagiair tot partners), bedrijfsjuristen, Compliance Officers, leden van Legal Counsel teams, juridisch secretaresses etc.

Programma

Mogelijke programma-onderdelen: omgaan met ingebakken grammatical en lexciale fouten; helder schrijven; zinstructuren (bijv. woordvolgorde;
hoe duidelijke en precieze zinnen te schrijven, interpunctie (bijv het gebruik van komma's in het Engels); het bereiken van de juiste toonzetting en een consistente schrijfstijl; regels en gewoontes van correspondentie in modern Engels; standaardzinnen voor formele en informele zakelijke correspondentie; ‘plain English' in juridische teksten, correct gebruik van voegwoorden (bijv. however, moreover etc.) en discourse markers (bijv. unfortunately, frankly etc.); het schrijven van letters of advice; schrijfoefeningen en individuele feed-back.

Sprekers

Nicola Courtney:

Nicola Courtney is een van de eigenaren van Branch Out. Zij is een uiterst competente trainer met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van corporate language training. Zij heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van trainingen op het gebied van schrijfvaardigheid (o.m. voor een aantal internationale advocatenkantoren). Nicola's achtergrond als Director of Studies bij twee internationale taaltraininstituten geeft Nicola een brede ervaring op het gebied van ontwerp en verzorging van Seminars en Workshops.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa