powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Aansprakelijkheid rechtspersonen en bestuurders Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
Kosten€ 530,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Inschrijven

Omschrijving

Een intensieve cursus, gedoceerd door een gespecialiseerde docent. Toegesneden op het belang voor de rechtspraktijk, krijgt u een overzicht van onderwerpen aansprakelijkheid rechtspersonen en bestuurders, zowel binnen als buiten concernverband. Immers, een in het ondernemingsrecht belangrijk, maar lastig onderwerp. U krijgt inzicht in het brede spectrum.

Overige informatie

Kort CV docent:

Mr. F.L. (Folkert) Bolkestein ging na zijn beëdiging in 1997 van start in het ondernemingsrecht en daar houdt hij zich nog steeds mee bezig. Hij is werkzaam als advocaat bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen te Den Haag. Het schrijven van contracten en procederen over contracten vormen de kern van zijn praktijk. Een belangrijk deel daarvan betreft contracten tussen de overheid en de markt als basis voor publiek-private samenwerking. Bolkestein was en is voor de Staat betrokken bij grote infrastructurele projecten inzake spoorvervoer, zeehavens en snelwegen. Op zijn terrein liggen daarnaast omvangrijke arbitrages en procedures bij de rechter.

Mr. Jurjen Lemstra, advocaat

Jurjen Lemstra is gespecialiseerd in het adviseren over en procederen in ondernemingsrechtelijke geschillen. Hij vertegenwoordigt geregeld de belangen van aandeelhouders en belangenorganisaties in enquêteprocedures voor de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam en in procedures over openbare biedingen. Verder is hij betrokken bij schikkingen en procedures over massaschadeclaims. Op het terrein van het financieel recht richt Jurjen zich vooral op aansprakelijkheid van aanbieders van financiële producten, de zorgplicht van financiële ondernemingen en de positie van (financiële) toezichthouders. Daarnaast adviseert hij aandeelhouders, bestuurders en commissarissen over corporate governance en (persoonlijke) aansprakelijkheidsrisico's in en buiten faillissementssituaties. Jurjen is verbonden als docent aan het Van der Heijden instituut van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert regelmatig op zijn vakgebied en is hoofdredacteur van het Tijdschrift Voor De Ondernemingsrechtpraktijk. Jurjen is lid van de monitoring commissie corporate governance.

Bestemd voor

Advocaat, Bedrijfsjurist, Rechtsbijstandjurist, Rechterlijke macht, Jurist overig

Programma

Onderwerp: Aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen (4 uur)

Docent: mr. F.L. Bolkestein, advocaat bij Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn advocaten en notarissen

- Doorbraak van aansprakelijkheid via de onrechtmatige daadsactie

- Vereenzelviging van rechtspersonen

- Interne aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen

- Aansprakelijkheid in faillissement en aansprakelijkheid voor belastingschulden

Onderwerp Enqueteprocedure (1,5 uur)

Docent: mr. J. Lemstra, advocaat bij Lemstra Van der Korst

- aanpassing van het recht van enquete per 1januari 2013 (o.a. nieuwe drempels voor het indienen van een enquêteverzoek , enquêterecht voor de vennootschap zelf en het toezicht van de raadsheer-commissaris)

- recente voor de dagelijkse praktijk van belang zijnde jurisprudentie

Sprekers

  • dhr. mr. F.L. Bolkestein Advocaat bij Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn advocaten en notarissen

Kosten

€ 530,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa