powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Elsevier Opleidingen

Openbare Verlichting Opleiding

AanbiederElsevier Opleidingen
Kosten€ 2.475,00

Omschrijving

De opleiding "openbare verlichting" is in opdracht van SenterNovem en de NSVV ontwikkeld. Na vele jaren succesvol te hebben gedraaid, is de opleiding begin 2010 in samenspraak met SenterNovem grondig herzien. Er is nóg meer aandacht voor nieuwe ontwikkelingen en toepassingen en voor duurzaamheid.

Resultaat
Na deze opleiding kun je de juiste verlichting kiezen. Hierbij kies je de installatie die op aspecten als functionaliteit, exploitatie, beheer, onderhoud en vooral energieverbruik het hoogste scoort. Tevens kun je plannen en offertes van derden beoordelen en de beste keuze uit de aanbiedingen selecteren.
Voor wie
Je bent nauw betrokken bij de aanleg of onderhoud van openbare verlichtingssystemen en hebt een vooropleiding op MBO/HBO-niveau.
Inhoud
De volgende onderwerpen komen aan de orde:
  • Openbare verlichting en lichttheorie
  • Lichtbronnen, armaturen en lichtmasten
  • Aanbevelingen OV van de NSVV
  • Berekenen van verlichtingsinstallaties
  • Opstellen van een pakket van eisen
  • Financiële analyse van installaties

Het lesmateriaal is aangevuld met actuele onderwerpen zoals:

  • Dynamische verlichting en telemanagement
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen
  • LED verlichting
  • Aanbesteden

Duur
De opleiding omvat 5 dagen. Elsevier Opleidingen verzorgt deze opleiding onder auspiciën van NSVV. Na afloop kun je deelnemen aan het examen. Als je dit examen met goed gevolg aflegt, ontvang je het diploma, dat mede ondertekend wordt door NSVV.

Examen
Je sluit de opleiding met een online PBNA-examen op een van de 22 locaties in Nederland. Dit examen is inbegrepen in de opleidingsprijs. Je meldt je hiervoor zelf aan via de site van PBNA, www.pbna.com . Je kunt zelf de datum, tijd en locatie kiezen en hebt dus optimale flexibiliteit.



Over de docent

Elsevier Opleidingen werkt uitsluitend met ervaringsdeskundigen uit de praktijk. Elke opleiding wordt over het algemeen verzorgd door twee of drie docenten, zodat we voor elk onderwerp een specialist in kunnen zetten. Wil je meer weten over de docenten. Lees de docenten profielen .

Bijzonderheden
De opleiding wordt afgesloten met een PBNA-examen . Elsevier Opleidingen verzorgt de opleiding onder auspiciën de NSVV . Wanneer je het examen met goed gevolg aflegt, ontvang je het diploma, dat mede ondertekend wordt door de NSVV.

Boeken
Voor deze opleiding heb je het extra boek 'De Richtlijn Openbare Verlichting 2011 (ROVL-2011)' nodig. Dit kun je online bestellen bij de NSVV. De aanvullende kosten hiervoor bedragen ongeveer EUR 100,- (ex. BTW). Als je lid bent of wordt van het NSVV, krijg je direct 20% korting op dit boek.

Meer informatie over de NSVV en het online bestellen van het boek .
Informatie
Elsevier Opleidingen

(078) 62 53 888

info@elsevieropl.nl

Kosten

€ 2.475,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa