powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over International Management Forum (IMF)

Interne Audit en Kwaliteitsmanagement Training

AanbiederInternational Management Forum (IMF)
Kosten€ 2.980,00
Brochure Inschrijven

Omschrijving

Interne Audit en Kwaliteitsmanagement â?? opleidingsmogelijkheden

Optie 1: 5-daagse praktijktraining
Optie 2: in-company training


Kwaliteitsmanagement en auditing zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden

De Interne Audit is hét instrument om kwalitatief inzicht te krijgen in de prestaties van uw organisatie en de effectiviteit van uw managementsystemen. Het uitvoeren van een Interne Audit is niet alleen een kwestie van vakinhoudelijke kennis van de geldende (ISO) normen, ook het kunnen hanteren van de juiste interview-, presentatie- en rapportagetechnieken vormt de basis voor een geslaagde audit.


Interne Audit op basis van ISO 9001/2015 en ISO 19011 â?? inhoud training

Deze praktijkgerichte 5-daagse Interne Audit training geeft u inzicht in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van een interne auditor. De training heeft tot doel uw inzicht te vergroten en vaardigheid te ontwikkelen in het doorlichten van de bedrijfsprocessen. U leert hoe u zelfstandig een Interne Audit kunt voorbereiden, uitvoeren en er effectief over kunt rapporteren. Het verwerven van praktische vaardigheden staat centraal in deze training. Zo zult u bijvoorbeeld een Interne Audit onder begeleiding gaan uitvoeren. Na afloop van de training bent u in staat een Interne Audit uit te voeren op een wijze zoals omschreven in de nieuwe ISO 9001/2015 norm en op basis van ISO 19011, de richtlijn voor auditing van managementsystemen. Deze diepgaande training is enerzijds gericht op de actuele ISO-normen en anderzijds op de kosten van kwaliteit en bedrijfskundige aspecten die niet in de ISO-normen zijn meegenomen.


Interne Audit en Kwaliteitsmanagement - voor wie?

Deze Interne Audit training is met name bedoeld voor kwaliteitsmanagers en kwaliteitscoördinatoren, maar daarnaast ook voor anderen die verantwoordelijk zijn voor en/of betrokken zijn of worden bij het uitvoeren van Interne Audits.Wij denken hierbij aan functionarissen die regelmatig belast zijn met de voorbereiding, uitvoering en rapportage van een Interne Audit, zoals leidinggevenden en medewerkers van interne auditdiensten en afdelingen als organisatieonderzoek, planning & control en financiën, maar ook aan organisatieadviseurs, inkopers, lijnmanagers, bedrijfseconomen en bedrijfs- en bestuurskundigen. Zij zijn werkzaam in zowel de private als de financiële of de publieke sector.


Interne Audit training â?? intake

Deze Interne Audit training is interactief en wordt afgestemd op de praktijk en het referentiekader van de deelnemers. Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats. Naast een persoonlijke kennismaking is het doel hiervan om inzicht te krijgen in uw praktijksituatie, uw individuele verwachtingen en uw leerbehoefte.


Interne Audit training â?? individuele terugkoppeling

Aan het eind van deze training vindt een persoonlijke terugkoppeling plaats. De trainer reflecteert samen met u op uw kwaliteiten als auditor en op uw persoonlijke ambities.

Programma

DAG I + DAG IITer voorbereiding op de eerste 2 lesdagen ontvangt u documentatie die u vóór de training moet bestuderen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Interpretatie van de ISO-normen (ISO 9001/2015, ISO 19011)
  • Conversie van ISO 9001/2008 naar ISO 9001/2015 en de High Level Structure
  • Belangrijke onderdelen binnen ISO 9001/2015
  • ISO in relatie tot relevante managementonderwerpen
  • Diverse bedrijfskundige zaken: procesgericht denken en doen, auditen vanuit een bedrijfskundig perspectief
  • Risicobeheersing
  • Interviewtechnieken
  • Bedrijfskundige doorlichting: vorm en inhoud
  • Audit plannen: wat, wanneer, wie en hoe

DAG III + DAG IV + DAG VIn groepjes van 2 personen voert u een deel van een volledige Interne Audit bij een organisatie uit. Aansluitend stelt u een deelrapportage op. Uw docent zal alle deelrapportages verwerken tot een volledige rapportage. De eindrapportage wordt met u besproken en beoordeeld op hiaten en onjuistheden.


Data en locaties

De praktijkgerichte training Interne Audit en Kwaliteitsmanagement bestaat uit 5 lesdagen en wordt georganiseerd in Utrecht. De lestijden zijn van 09.30 tot 17.30 uur. Tussen het inleidende gedeelte van 2 dagen en het praktijkgedeelte van 3 dagen is voldoende ruimte gereserveerd om onder begeleiding van de docent een audit voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren. U kunt op de volgende data deelnemen:

Interne Audit en Kwaliteitsmanagement â?? training I
  • 25 + 26 april, 30 + 31 mei en 7 juni 2016

Interne Audit en Kwaliteitsmanagement â?? training II
  • 3 + 4 oktober, 7 + 8 november en 15 november 2016

Kosten

€ 2.980,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Brochure Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa