powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Teamleiding en teambuilding Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 1.275,00
Inschrijven

Omschrijving

Bij teamwork denk je aan een hechte groep die doelgericht een topprestatie neerzet. Een team dat goede resultaten bereikt door een soepele samenwerking en 100% inzet toont. Ieders kwaliteiten worden optimaal benut, de teamleden kennen elkaars zwakke en sterke punten, waarderen elkaar en voelen zich gewaardeerd. Voor dit team geldt: Het geheel is meer dan de som der delen en de teamleden zijn trots om mee te draaien in dit team. Dit is wat de teamleider wil bereiken met zijn team. En dat is waar deze training om draait.

In deze training leert u...

  • hoe u een sterk team samenstelt;
  • hoe u iedereen erbij betrekt en de verantwoordelijkheid verdeelt;
  • het smeden van een hechte eenheid;
  • ervoor te zorgen dat alle aanwezige talenten optimaal benut worden;
  • alle neuzen dezelfde kant op te krijgen zonder dwingend te zijn;
  • uw team motiveren;
  • ingrijpen als het groepsproces vastloopt.

Daarnaast test en verbetert deze training uw vaardigheden als teamleider. U leert de kunst van het teambuilden. Daarbij krijgt u inzicht in de verschillende groepsrollen en hoe die samen een gebalanceerde eenheid vormen. U leert uw team door alle fasen van het groeiproces te leiden. U leert vertrouwen en goede werkrelaties op te bouwen en gezonde besluitvorming binnen de groep te ontwikkelen. Tevens leert u verschillende effectieve technieken om in groepsverband te werken. Ook interventies komen uitgebreid aan bod zodat problemen geen kans krijgen wortel te schieten.

De training is gebaseerd op vruchtbare aanpakken van de beste professionals. Aan de hand van rollenspellen en onderlinge feedback ervaart u het effect van de theorie direct in de praktijk. We gaan uit van uw eigen kwaliteiten. U ontwikkelt en verfijnt uw persoonlijke leiderschapstijl.

Na het volgen van deze boeiende training zijn uw communicatieve en organisatorische vaardigheden vergroot. U heeft een helder beeld van optimaal teamwork. U bent teamleider en ook teamspeler en haalt het beste uit de groep.

Opmerkingen

Als u de beschrijving hierboven leest krijgt u een beeld hoe de inhoud van de training eruit zou kunnen zien. Hoe de cursus precies wordt ingericht is afhankelijk van de leerdoelen en praktijkervaringen van de deelnemende cursisten. Deze worden vooraf vastgesteld tijdens de intake, die wordt afgenomen door de trainer.

Bestemd voor

De training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die zich herkennen in één of meer van onderstaande punten.

  • U wilt de eenheid in uw team(s) versterken;
  • U wilt uw leiderschapskwaliteiten verbeteren door uw team(s) te optimaliseren;
  • U bent op zoek naar een stevig theoretisch fundament omtrent teamleiding en teambuilding.

Kosten

€ 1.275,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa