powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

STAR-gesprekken Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 450,00
Inschrijven

Omschrijving

Het afnemen van een sollicitatiegesprekken kan lastig zijn - de sollicitant tegenover je laat zich vanzelfsprekend van zijn of haar allerbeste kant zien, maar is dat representatief voor het werk dat hij of zij uiteindelijk zal leveren? Om goed te kunnen achterhalen wie je tegenover je hebt en wat diegene in zijn mars heeft, kan bij het voeren van een sollicitatiegesprek de STAR-methode van pas komen.

STAR staat voor Situatie - Taak - Actie - Resultaat. Het is een interviewtechniek waarin vragen worden gesteld volgens een bepaald stramien, aan de hand van een concrete situatie uit het werkverleden van de sollicitant.

Als de STAR-methode goed wordt toegepast, kan met behulp van deze manier van vragen stellen een realistisch beeld van de competenties van een sollicitant gevormd worden. Er wordt een bepaalde situatie uitgekozen, waarover vervolgens vragen gesteld worden: wat waren de taken van de geïnterviewde in de betreffende situatie? Hoe is hij of zij vervolgens te werk gegaan? En tot slot; wat waren de resultaten daarvan?

De STAR-methode is alleen effectief als hij goed wordt toegepast. De ervaren trainers van Learnit kunnen u helpen de principes te leren en in de praktijk te brengen. Dat doen we in de cursus STAR-gesprekstechnieken bij sollicitaties aan de hand van casestudies en oefengesprekken.

Doelgroep van de cursus STAR-gesprekstechnieken

De cursus is bedoeld voor managers en leidinggevenden, maar is ook geschikt voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor een project.

Onderwerpen die aan bod komen in de cursus

  • De stappen van het STAR-model
  • Vraagtechnieken
  • Competenties en gedragsindicatoren
  • Gericht doorvragen
  • Oefenen met eigen praktijkvoorbeelden

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist. De omschrijving hierboven geeft een goede indicatie van hoe de cursus eruit ziet. Toch kan de inhoud iets verschillen per cursus, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en de leerdoelen van de cursisten. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de cursus worden de leerdoelen van de cursisten geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt de definitieve vorm van de cursus bepaald.

Bestemd voor

De cursus is bedoeld voor managers en leidinggevenden, maar is ook geschikt voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor een project.

Kosten

€ 450,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa