powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Slecht nieuws brengen Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 450,00
Inschrijven

Omschrijving

Een medewerker ontslaan, een klant laten weten dat je niets voor hem kunt betekenen of een patiƫnt een sombere diagnose geven. Als boodschapper bevind je je vaak in een lastige spagaat tussen taak en emotie: je weet dat je het slechte nieuws moet brengen, maar dat neemt niet weg dat je begaan bent met de ontvanger en je hem het allerbeste gunt. Deze verdeeldheid zorgt ervoor dat velen geneigd zijn zich in allerlei bochten te wringen om het slechte nieuws uit te stellen of te verzachten. Het klinkt misschien als een paradox, maar er bestaat zoiets als een goed slechtnieuwsgesprek. En nog belangrijker: de basisprincipes zijn door iedereen aan te leren.

In onze training leer je een slechtnieuwsgesprek op te bouwen aan de hand van vijf fases: de inleiding, het brengen van het slechte nieuws, aandacht voor de impact van de boodschap, meedenken over mogelijke oplossingen en, indien nodig, het maken van een vervolgafspraak. Onze trainers laten je ontdekken welke toon het best bij je karakter past, hoe je blijk geeft van je medeleven en tegelijkertijd duidelijk en standvastig blijft en de controle over het gesprek behoudt.

Doelgroep van de cursus Slecht Nieuws Brengen

De training is bedoeld voor iedereen die wel eens slecht nieuws moet brengen, zoals leidinggevenden, projectleiders, verkopers, servicemedewerkers, hulpverleners, artsen en adviseurs.

Onderwerpen die aan bod komen in de cursus

  • Inhoudsniveau
  • Relatieniveau
  • Structuur van het gesprek
  • Inleiding
  • Slecht nieuws brengen
  • Opvangen emoties
  • Argumenteren
  • Vervolgstappen: afspraken maken
  • Valkuilen

Bovenstaande beschrijving geeft een globaal beeld van hoe de training er uit gaat zien. De inhoud van de eigenlijke training wordt aangepast aan de leerdoelen, voorkennis en praktijkervaringen van de deelnemers, waardoor elke serie uniek is. Voor we van start gaan vinden individuele intakegesprekken plaats op basis waarvan de training zal worden vormgegeven.

Bestemd voor

De training is bedoeld voor iedereen die wel eens slecht nieuws moet brengen, zoals leidinggevenden, projectleiders, verkopers, servicemedewerkers, hulpverleners, artsen en adviseurs.

Kosten

€ 450,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa