powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Mindfulness Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 1.275,00
Inschrijven

Omschrijving

Waarom een training Mindfulness?

Bijna iedereen verliest zich er wel eens in: piekeren. Sombere, kritische gedachten over een gebeurtenis in het verleden of over activiteiten die nog plaats moeten vinden. Een vergadering waarin je veel scherper uit de hoek had willen komen, of een negatieve indruk die je misschien op iemand hebt gemaakt. Of die presentatie over een paar weken, waar je vast niet uit je woorden kunt komen. Piekeren over het verleden en de toekomst, terwijl ondertussen 'het nu' op de automatische piloot wordt beleefd.

Erg jammer want al die negatieve gedachten leiden bijna nooit tot realistische inzichten, sterker nog: vaak werken ze een negatieve uitkomst in de hand. Door angstig of somber te zijn, beïnvloedt je je eigen prestaties vaak ten nadele. Een training Mindfulness helpt je bewust te worden van het moment, van wat er om je heen gebeurt. Maar ook van je eigen gevoelens en gedachten zonder deze te veroordelen en je erdoor mee te laten slepen. Dit zorgt voor innerlijke rust en een betere concentratie. Door middel van oefeningen leren onze trainers je je aandacht en houding te controleren.

Basis van Mindfulness

De Mindfulness-training van Learnit gaat uit van het gedachtegoed van de Amerikaan Jon Kabatt-Zin, die als hoogleraar verbonden is aan het gezondheidscentrum van de universiteit van Massachusetts. Hij ontwikkelde met Mindfulness een succesvolle gedachtentraining die mensen leert omgaan met stress en angst, maar ook met pijn en ziekte. Mindfulness maakt gebruik van verschillende meditatievormen, concentratieoefeningen en praktijkopdrachten.

Voor wie?

Onze Mindfulnesstraining richt zich op werksituaties waarin mensen te maken hebben met burnout-klachten, stress en/of kampen met levensvragen. De doelgroep bestaat uit professionals in uiteenlopende situaties: of u nu directeur bent van een bedrijf of barmedewerker bij een sportvereniging. Mindfulness helpt u te concentreren op hoofdzaken; helpt u creatief en productief te denken; helpt u op een waardevolle en betrokken manier leiding te geven; helpt u een stressvrije collega te zijn met respect voor uzelf en uw omgeving. De training duurt 3 dagen verspreid over 6 weken.

De aandacht gaat uit naar o.a.:

  • Aanleren van aandacht- en meditatietechnieken
  • Leren leven in het hier en nu
  • Onderscheid maken tussen gevoelens/gedachten en de feitelijke situatie
  • Opbouwen en versterken van je bewustzijn
  • Leren omgaan met zelfkritiek
  • Bevriend raken met je emoties
  • Time-management
  • Omgaan met stress
  • Inschattingsproblemen bij besluitvorming
  • Conflicthantering

Opmerkingen

Als u de beschrijving hierboven leest, krijgt u een beeld van hoe de training eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van de leerdoelen, voorkennis en praktijkervaring van de deelnemers zal de training er inhoudelijk iedere keer weer anders uit zien. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de cursus worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt de definitieve vorm van de training bepaald.

Kosten

€ 1.275,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa